IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
17:37 | 29 февруари 2016
Обновен: 18:13 | 10 април 2024

Работна група ще променя наредбата за градския транспорт във Варна

В нея ще участват и представители на хората с увреждания

По материала работи: Ставри Таргов
Работна група ще променя наредбата за градския транспорт във Варна

Да се създаде работна група, която ще прави промени в наредбата за пътуване на преференциални цени в обществения транспорт на територията на Варна. Това реши на свое изнесено заседание днес постоянната комисия по социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет. За нейн председател бе предложена Любомира Комитска, шеф на общинската дирекция „Социални дейности“.

Новата работна група ще заседава активно след около 2 месеца, когато се очаква да влезе в действие новата организация на транспорта в морския град във връзка със схемата за интегрирания градски транспорт. В нейния състав ще бъдат включени и представители на организациите на хората с увреждания във Варна. Повечето от тях са внесли вече конкретни предложения за промени в наредбата.
Социалната комисия разгледа и писмото на изпълнителния директор на МБАЛ „Св. Анна“ д-р Гален Шиваров, в което той настоява за разкриване на допълнителни места в СУПЦ. Причината - многото клошари и самотници, оставащи в болницата след приключване на лечението им. Председателят на комисията д-р Лидия Маринова обясни, че в СУПЦ няма условия за обгрижване на болни, няма дори и асансьор. В постоянния приют има 60 места, във временния – 100, като хората от други региони могат да престояват тук не повече от седмица. Д-р Маринова обясни, че адекватни грижи за болни клошари или самотници могат да се полагат единствено в  държавни хосписи, каквито все още няма във Варна.

Ставри Таргов

Коментари

Новини Варна