IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:15 | 1 март 2016
Обновен: 18:14 | 10 април 2024

През март и май организират 5 трудови борси във Варненско

Едната ще е специализирана за туризма

По материала работи: Ставри Таргов
През март и май организират 5 трудови борси във Варненско

3 общи трудови борси ще се проведат през март от бюрата по труда в Долни чифлик, Провадия и Вълчи дол, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. Целта е установяване на преки контакти между безработни и работодатели преди началото на туристическия сезон. За търсещите работа борсите предоставят условия за самоинформиране и свободно договаряне с работодателите, както и съдействие от специалистите от бюрата по труда за трудова реализация.

За осигуряване на необходимия персонал за предстоящия туристически сезон във Варна през  март ще бъде проведена специализирана трудова борса в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. С цел успешна реализация на пазара на труда на младите хора през май от бюрото по труда във Варна ще се организира и младежка трудова борса.
Ежегодното провеждане на трудови борси се утвърди като предпочитано събитие за набиране на кадри от работодателите, съобщават още от РСЗ – Варна.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна