IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
10:06 | 3 март 2016
Обновен: 21:37 | 10 април 2024

Граждани внесоха подписка в подкрепа на проекта за кв. "Левски"

Инициативата е подкрепена от 411 души

По материала работи: Ставри Таргов
Граждани внесоха подписка в подкрепа на проекта за кв. "Левски"

Ден след провеждането на информационна среща, посветена на проекта за обновяване на 17-ти микрорайон в кв. Левски, граждани внесоха подкрепяща подписка в администрацията на  „Приморски“. Тя бе приета от Петя Проданова,  кмет на района". Инициативата е подкрепена от 411 души и е входирана и в община Варна.

Категорично подкрепяме идеята за реализация на проект, финансиран с европейски средства, който ще облагороди градската среда, в която живеем. Нека варненската общественост бъде наясно, че хората „за“  са много повече отколкото тези, които бойкотират проекта, споделиха граждани от района.
Администрацията на район „Приморски“ е готова да организира още тематични срещи, на които гражданите могат да поставят въпроси по темата с участието на експерти от проектантския колектив, разработили частта „Озеленяване“ в проекта. По време на срещата ще бъде подробно разяснена предвидената  компенсаторна програма от 304 нови декоративни дървета,  в това число 112 иглолистни и 192 широколистни, 6880 бр. декоративни храсти (живи плетове и свободни групи) и 15 620 кв. м затревени площи , които представляват в пълен обем обновяване на зелените площи.

Черно море

Коментари

Новини Варна