IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:46 | 11 април 2016
Обновен: 07:10 | 17 април 2024

Ден на отворените врати организират в Апелативния район

Той ще се проведе утре, 12 април от 12 до 13,30 часа

По материала работи: Ставри Таргов
Ден на отворените врати организират в Апелативния район

В навечерието на 16 април – Деня на Българската Конституция и професионален празник на юриста, Варненският апелативен съд и Апелативна прокуратура Варна организират за пореден път заедно Ден на отворените врати в апелативния район.
Той ще се проведе утре, 12 април 2016 година, от 12,00 до 13,30 часа в заседателната зала на Апелативен съд - Варна, на площад „Независимост” №2. Откритият ден тази година изцяло е посветен на предимствата от засилване на практическите аспекти в юридическото образование.

Варненският апелативен район има сериозни постижения в промяната и в утвърждаването на този образователен модел на сближаване на правното образование с действащи магистрати. Една от най-популярните форми за партньорство между практикуващи съдии от Варна и студенти, изучаващи право, са добилите популярност „Майсторски класове” по гражданско, търговско и наказателно право. Ето защо в Деня на отворените врати най-активните участници ще бъдат студенти от Правния факултет на ВСУ „Ч.Храбър”, участници в майсторските класове и техните ментори – съдии от Апелативен съд Варна и Окръжен съд Варна (ВОС).
Откритият ден ще започне в 12,00 часа със симулиран граждански процес. Студентите, които ще влязат в ролята на страните по това дело ще представят казус, свързан с действия на пълномощник с невалидно пълномощно. Техен ментор е съдията от ВОС Дияна Митева.
Веднага след симулирания процес съдия Росица Тончева от Апелативен съд - Варна, и ментор на майсторския клас по наказателно право ще започне дискусия на тема „За мястото на професионалистите в правното образование". В нея участие ще вземат съдиите, прокурорите и гостуващите студенти.
Участниците в симулирания наказателен процес и най-активните в дискусията ще бъдат наградени с Диплом за участие от административните ръководители на Варненския апелативен съд Ванухи Аракелян и на Апелативна прокуратура Варна – Ружа Големанова.

Черно море
 

Коментари

Новини Варна