IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
17:00 | 15 април 2016
Обновен: 12:14 | 7 май 2024

ВСУ удостои Пламен Русев със званието "Доктор хонорис кауза"

Варненецът е най-младият носител на титлата на учебното заведение

По материала работи: Златина Добрева
ВСУ удостои Пламен Русев със званието "Доктор хонорис кауза"

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ удостои с почетното звание "Доктор хонорис кауза" Пламен Русев. 40-годишният варненец е най-младият носител на почетната титла на учебното заведение. Званието му се присъжда за стремежа му за осигуряване на предприемаческа среда за развитие на младите хора в областта на дигиталната икономика.

 

Русев е един от харизматичните български предприемачи през последните години - вдъхновител и организатор на събитията Webit. Той е председател на Борда на е-Академия, автор, лектор, консултант на теми дигитален маркетинг и е-търговия. Отскоро сътрудничи на ВСУ, но приносът му вече е значителен. Предоставил е голям обем видео ресурси за новата платформа на учебното заведение Smart Future, чийто старт беше даден днес следобед по време на форум, в присъствието на президента на ВСУ проф. д.ик.н. Анна Недялкова, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, бившият председател на Върховния касационен съд Лазар Груев, президентът на университета Санда в Шанхай, Китай, Ли Джин, изпълнителният директор на фонд "Русский мир" Владимир Кочин, проф. Антонио Амадо от университета в Ла Коруня, Испания, финансистът Мартин Паев, преподаватели и студенти от университета. Във форума виртуално се включи и самият Русев, както и други двама носители на почетното звание "Доктор хонорис кауза" проф. Стив Ханке и проф. Джордж Вредевелд.

Стартирането на уникалната виртуална научна платформа, която предлага обучения, предизвикателства и дискусии, беше част от честванията на 25-годишнината на ВСУ.

По повод юбилея тази вечер в централното фоайе на Фестивалния и конгресен център във Варна ще бъде открита изложба, а в зала 1 на ФКЦ от 18,30 ч. ще се проведе тържествен концерт-спектакъл.
Златина Добрева

Коментари

Новини Варна