IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
18:20 | 16 април 2016
Обновен: 12:47 | 3 май 2024

Служители на районната администрация и граждани чистиха във Владиславово

„Да почистим заедно и да дадем пример на децата си“. Това е насловът на тазгодишното пролетно почистване във Варна. Акцията, организирана от Община Варна ще продължи и утре и обхваща градските обществени територии.

По материала работи: manager
Служители на районната администрация и граждани чистиха във Владиславово

До неделя включително продължава пролетното почистване във Варна, което тази година е с наслов “Да почистим заедно и да дадем пример на децата си”. Районните администрации осигуряват на желаещите да се включат в инициативата ръкавици и чували за смет. В район „Владислав Варненчик“ са раздадени повече от 1000 комплекта, а още в първите часове на съботния ден над 150 души се включиха в почистването на района. По данни на фирмите, които участват в инициативата, за същия период са събрани 50-60 кубика смесени отпадъци.

 

„Чистенето ще продължи до края на утрешния ден, ако успеем да им създадем достатъчно работа, защото, както виждате, нашето домашно е написано и няма кой знае какво да се чисти, поне в тези територии, които са в приоритетите на общината и на района в частност“, сподели пред екип на тв "Черно море" Николай Костадинов,кмет на район „Владислав Варненчик“

 

Включилите се в почистването признаха, че са очаквали повече съмишленици в инициативата, но подчертаха, че с достатъчно ентусиазъм могат да се справят бързо и качествено.

 

 

„За разлика от другите години мога да се похваля, че е по-чисто. Всяка година, когато има такова нещо, сме участвали, и… с желание съм дошла, моите колежки също. Желаем този град да бъде все по-чист и по-хубав“, заяви Добринка Рангелова, една от участничките в инициативата.

 

В почистването се включиха и почти всички служители на районната администрация. По обед сметопочистващите фирми започнаха да мият и улиците в района. Акцията е организирана от Община Варна и обхваща градските обществени територии - междублокови пространства, детски и спортни площадки, паркове и др. 

 

Елена Кирова

Коментари

Новини Варна