IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
12:02 | 13 юни 2016
Обновен: 21:05 | 30 април 2024

В Медицинския във Варна въведоха система за антиплагиаризъм

Проверката се осъществява за минути в база данни от над 56 милиарда уеб страници

По материала работи: Ставри Таргов
В Медицинския във Варна въведоха система за антиплагиаризъм

Нова система за антиплагиаризъм въведе Медицинският университет във Варна. С нейна помощ всички изследователи могат да проверят процента на плагиатство преди подаване на ръкопис за публикуване и предварително да извършат необходимите корекции с оглед спазване на етичните принципи при публикуване.
Използва се софтуерът iТhenticate, избран от над 80% от научните списания с импакт фактор. Лесният за употреба интерфейс дава възможност за получаване на нужните резултати в рамките на минути.
iThenticate помага на редактори, автори и рецензенти да предотвратят нарушения чрез сравняване на сходството на ръкописите. Проверката се осъществява в база данни от над 56 милиарда уеб страници, включително 44 милиона произведения от 590 научни издателства, включени в CrossRef.
Всички изследователи от Медицински университет-Варна могат да регистрират собствен акаунт в нововъведената програма. Във връзка с това те подават заявка до университетското издателство.
Ставри Стефанов

 

Коментари

Новини Варна