IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:39 | 14 юни 2016
Обновен: 12:13 | 2 май 2024

Общината възстановява работата на неотложния кабинет в „Аспарухово“

На ДКЦ „Св. Иван Рилски“ ще бъдат отпуснати 25 000 лв.

По материала работи: Пламен Янков
Общината възстановява работата на неотложния кабинет в „Аспарухово“

Работата на дежурния медицински кабинет в ДКЦ „Св. Иван Рилски“ да бъде възстановена. Това реши на своето заседание комисията по здравеопазване към Общинския съвет във Варна. За целта на лечебното заведение ще бъдат отпуснати 25 757 лв. Това е сумата, която недостига за неотложната медицинска помощ в квартала.

 

В момента кабинетът не работи, тъй като общинското лечебно заведение не е в състояние да го издържа. С нова наредба от април т.г. в него трябва да работят само лекари, обясни управителят на ДКЦ-то д-р Татяна Аврамова. Парите са за лекарства, консумативи и други разходи.

 

Решението бе взето след продължителни дебати в здравната комисия. Част от съветниците изразиха мнението, че няма смисъл да се дотира губещо звено при наличието на частна структура в района. Надделя обаче становището, че неотложната помощ има голямо значение в квартал като „Аспарухово“, който преди по-малко от 2 години бе застигнат от опустошително наводнение.

 

Решението ще мине и през комисията по финанси и бюджет преди да бъде одобрено на сесия на ОбС.

 

На заседанието стана ясно също, че д-р Аврамова е подала предизвестие за освобождаване поради изтичане на срока на договора й за управление. Тя ще продължи да изпълнява длъжността временно до провеждането на конкурс за нов управител на ДКЦ-то.

Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна