IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
11:53 | 19 юли 2016
Обновен: 01:39 | 14 април 2024

Социален център във Варна събира средства за разширяване на базата си

„Радост за нашите деца“ получи като дарение уреди и игри за рехабилитация

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка Пламен Гутинов.

Център за социална интеграция и рехабилитация на деца със специални образователни потребности „Радост за нашите деца“ във Варна събира средства за разширяване на базата си. Общината му е предоставила 2 имота на ул. „Самарско знаме“ 1 и 3, но те се нуждаят от основен ремонт. Базата ни на бул. „Вл.Варненчик“ 29 отесня, добре е да имаме по-нормални условия за работа с децата, каза директорът на Центъра Силвия Димова.

 

В социалното заведение се обгрижват 67 малчугани на възраст от 3 до 18 г. с различни увреждания. Те получават специализирана помощ от кинезитерапевт, логопед, психолог, специален педагог и други. Центърът, който е към едноименната фондация, работи от 2006 г. и помага много на семействата с деца с увреждания.

 

Социалното заведение получи вчера дарение от PTPI „Делфините“. То включва уреди и игри за кинезитерапия и рехабилитация на стойност близо 700 лв.

 

Решихме да помогнем и организирахме благотворителен обяд за събиране на средства, каза дванайсетокласникът Калоян Маринов от „Делфините“. Връзката с Центъра бе направена от наш член, който ни сподели за потребностите му. Чувството да правиш добро при подобни случаи не може да се опише, каза още Маринов след направеното дарение.  

Ставри Таргов

Снимки Пламен Гутинов


Коментари

Новини Варна