IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
16:48 | 23 юли 2016
Обновен: 23:33 | 10 април 2024

Портних: Варненски фирми саботирали сметосъбирането ще бъдат глобявани

Очаква се до края на септември да заработи цялата нова техника

По материала работи: Слав Велев
Портних: Варненски фирми саботирали сметосъбирането ще бъдат глобявани

Варненските фирми, които през последните дни са саботирали събирането и извозването на отпадъците в по-голямата част от града, ще получат сериозни санкции, обяви кметът Иван Портних. Той съобщи, че в няколко квартала вече са влезли в употреба нови машини за сметосъбиране, а до края на септември ще бъде пусната в експлоатация цялата нова закупена техника. До есента обаче в районите "Младост" и "Владислав Варненчик" няма да има нов  концесионер, поради обжалване на резултатите от проведения конкурс, каза  Портних и доълни:

За съжаление ВАС насрочи делата след тяхната ваканция. Те ще се проведат есента. На база на решенията на ВАС, считам, че и там ще бъдат отхвърлени жалбите, така, както ги отхвърли КЗК, като изобщо недопустими и несъстоятелни. Ще напомня, че по самата процедура, нямаше нито едно обжалване на ниво критерий, когато я обявихме. Това означава, че есента ще можем да подпишем и за другите два района.

Даниела Стойнова -БНР

Коментари

Новини Варна