IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
17:13 | 1 август 2016
Обновен: 07:41 | 14 април 2024

До седмица казват за заразата в ЦДГ5 „Слънчо“

Дотогава ще бъдат готови резултатите от пробите за ентеровируси, които ще се изследват в София

По материала работи: Ставри Таргов
До седмица казват за заразата в ЦДГ5 „Слънчо“


Окончателната причина за епидемичния взрив в ЦДГ 5“Слънчо“ ще стане ясна до седмица. До 5 - 6 дни ще бъдат готови резултатите от пробите за ентеровируси, които ще се изследват в София. Те са взети от болните деца и от част от персонала. Това съобщи д-р Янка Драганова, шеф на дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция във Варна.

Когато всички анализи приключат, ще можем да се произнесем съвместно с агенцията по храните по случая с детската градина, каза още тя.

В момента ЦДГ 5“Слънчо“ е подложен на всекидневни проверки от страна на здравните и ветеринарните власти. Заведението се е върнало към нормалния си ритъм на работа. Контролът ще бъде засилен за неопределен период от време.

Както вече съобщихме, малък епидемичен взрив избухна в ЦДГ 5 „Слънчо“ във Варна миналата сряда. Първоначално амбулаторно са прегледани 35 малчугани, като 21 от тях бяха хоспитализирани. Всички деца са вече изписани и в добро състояние.  

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна