IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
17:35 | 14 август 2016
Обновен: 14:49 | 1 май 2024

1000 туристически обекта провери КЗП във Варна

Проверките са от май месец насам

По материала работи: Юлиян Атанасов
1000 туристически обекта провери КЗП във Варна

1000 проверки на туристически обекти са извършили служители на Комисията за защита на потребителите (КЗП), от началото на май досега, съобщи по време на днешното откриване на "Гише на пътника" на летището във Варна, зам-шефът на КЗП Константин Арабаджиев. Сред установените нарушения са тези с липси на менюта на български език в заведения, както и липси на ценоразписи с цените на нощувките и допълнителните услуги в хотели. Съставени са 40 акта.

 

Сред нелоялните търговски практики в туризма за цялата страна, установени от страна на КЗП, са още различия между звездите, с които се рекламират дадени хотели (или къщи за гости) и действителната ситуация, а в заведения пък са посочвани цени за брой или грамаж, по-малки от реалното. КЗП е констатирала и случаи, при които табелите за категорията на даден обект не са били на видно място в туристическите обекти.

 

Коментари

Новини Варна