IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:18 | 29 септември 2016
Обновен: 15:59 | 2 май 2024

Даряват термолегло на неонатологията в АГ-то

То се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз и техния топлинен комфорт

По материала работи: Пламен Янков
Даряват термолегло на неонатологията в АГ-то

Неонатологичното отделение към "СБАГАЛ Проф. д-р Димитър Стаматов - Варна" ще получи термолегло, съобщи управителят доц. д-р Емил Ковачев. Средствата за него са събрани в рамките на  благотворителна кампания под надслов „За най-уязвимите“. Тя бе в подкрепа на отделението за недоносени деца, което е единственото в цяла Североизточна България. Тук се провежда най-съвременна диагностика и лечение, включващи качествена първична реанимация на рискови новородени, апаратна вентилация, приложение на сърфактант терапия при деца с дихателна недостатъчност и последваща профилактика.

 

Отглеждането на тези бебета продължава с месеци и именно тук е мястото на термолеглото, което се явява като завършек на тези високоспециализирани грижи. То се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз и техния топлинен комфорт. Елементите му предоставят на новороденото неутрална в температурно отношение околна среда, защитавайки го от охлаждане и претопляне, равномерно разпределение на топлината, така че бебето се чувства комфортно при поставяне, възможност за лесно измерване на температурата и нейната регулация за забавяне на студовия стрес.

 

Официално термолеглото ще бъде дарено на 5 октомври.

 

Черно море

 

Четете още С пластмасови капачки събраха пари за нова апаратура за АГ-то

Коментари

Новини Варна