IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
17:07 | 31 октомври 2016
Обновен: 01:40 | 25 април 2024

Самодейци отпразнуваха Деня на будителите в Дом „Гергана“

12 рожденици от дома „пораснаха“ с още една година през октомври

По материала работи: Юлиян Атанасов
Самодейци отпразнуваха Деня на будителите в Дом „Гергана“

По свой начин – с песни, танци и малки подаръчета в ДСХ „Гергана” и Дома за хора с физически увреждания отпразнуваха Деня на народните будители и отбелязваха рождените дни на родените през октомври. Тържеството, спретнато от ръководството, както и  от пенсионерски клуб „Младост” и самодейния състав при ДСХ „Гергана” стопли сърцата на възрастните хора. Управителят Нели Вълева представи обновяването на библиотеката в Дома. 12 рожденици получиха малки подаръци, изработени от самите тях в трудотерапевтичните  дейности и картички. Четирима учители бяха изненадани с  поздравителни картички, тефтери и моливи с пожелание да продължават будителската си дейност.

 

Утре ДСХ „ Гергана” ще се включи в тържественото честване за Деня на народните будители  с полагането на венец  в Морската градина. От ръководството припомниха, че само преди дни, на 29 октомври домуващи от „Гергана“ са посетили  забележителностите на гр. Констанца – Генуезкия фар, Казиното, Катедралата „Св.св. Петър и Павел”, на  площад „Овид” статуята на Овидий, археологическият музей, Дървената  църква „Св. Мина” и ще помнят панорамната обиколка на курорта Мамая, която ще им носи приятни спомени в предстоящите зимни дни.

Ели Маринова

Снимка: ДСХ „Гергана”

Четете още: Започва научен форум, посветен на 100-годишнината от Първата световна война

Коментари

Новини Варна