IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
18:22 | 19 декември 2016
Обновен: 19:49 | 30 април 2024

Грейна коледната елха и във Владиславово

280 семейства в неравностойно положение ще получат помощ за Коледа

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Пламен Гутинов

С песни, народни танци и приятелски срещи хората в район „Владискав Варненчик” във Варна отпразнуваха ритуалното запалване на коледните светлини тази вечер. Студът не изплаши хората, които дойдоха да уважат традицията и тази година. „За нашия район 2016 година беше пълна с доста емоции – сподели кметът на квартала Николай Костадинов. Беше направено много за опазване на реда, за инфраструктурата, за смето- и снегопочистването. Владиславово се превърна в един от най-зелените райони на Варна. Задава се година на нови предизвикателства. Предстои да направим още много за благоустройството, да ремонтираме две от училищата, да изградим нови спортни площадки, да помогнем за рехабилитацията на читалището. Пожелавам на съкварталците си здраве, дълголетие, весели празници и успешна година” – допълни още районният кмет.

 

По инициатива на районната администрация и хора от бизнеса, са събрани средства, с които ще бъдат подпомогнати 280 семейства в неравностойно положение. Нуждаещите се ще получат продукти от първа необходимост. Студът е принудил част от търговците, изложили продукти в своеобразния базар да се оттеглят до по-благоприятно време навън. Това не попречи обаче на събралите се хора да се порадват на грейналата елха и танците на състави за народно творчество от квартала.

Ели Маринова

Снимки: Пламен Гутинов

Четете още: Ще си партнираме с Морски технологичен клъстер от Италия

Коментари

Новини Варна