IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новина на деня
13:40 | 28 ноември 2014
Обновен: 05:17 | 28 март 2024

Енергото декларира, че има готовност за зимата

12 аварийни екипа ще работят в областта, във Варна те са 5

По материала работи: Ставри Таргов
Енергото декларира, че има готовност за зимата


Енергото във Варна е абсолютно готова за предизвикателствата на зимата. Това съобщи на пресконференция един от нейните управители Стефан Абаджиев. Той обясни, че добрата подготовка включва като цяло готовността на аварийните екипи и на специализираната техника, осигуряването на достатъчно материали и инструменти, плановете за действие при бедствия съгласувани с местната власт и т.н. Абаджиев уточни, че на територията на областта в извънработно работно време ще дежурят 12 аварийни екипа, във Варна – 5. Като цяло компанията разполага с 396 аварийни екипа за Североизточна България, снабдени с необходимите лични предпазни средства, специализирано оборудване и техника. Част от тях ще бъдат насочвани при нужда към най-засегнатите райони.
За отстраняването на аварии през есенно-зимния сезон са предвидени 3 млн. лв. Складовете на компанията са заредени с материали и инструменти на обща стойност 13 млнл.лв.
Автомобилният ни парк разполага с 926 автомобила, снабдени с GPS системи. От тях 433 са високопроходими, каза още Абаджиев. В случай на бедствия и крупни аварии за засегнатите абонати могат да бъдат осигурени 4 дизел генератора с обща мощност 2 100   kW. Специално внимание е отделено и на диспечерския център, който приема сигналите за аварии и координира работата на екипите, стана ясно още на пресконференцията.

Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна