IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
14:20 | 1 октомври 2020
Обновен: 13:02 | 23 април 2024

Готвят платено паркиране и в "Младост"?

На 10 октомври с голям концерт с участието на Николина Чакърдъкова районът ще отбележи своя празник

По материала работи: Слав Велев
Готвят платено паркиране и в "Младост"?

В някои зони от варненския район „Младост” трябва да бъде въведена "жълта зона" за паркиране, заяви в предаването „Зала Пленарна” по Дарик районният кмет Христо Христов. Той добави, че паркоместата недостигат, въпреки че през последната година са изградени много нови паркинги, а съществуващите са разширени. Освен това има много готови проекти, които през следващата година ще бъдат реализирани.

 

"Жълта зона" има в София. Там паркирането е безплатно и без ограничение в продължителността му, но районните кметове може да въвеждат временно или постоянно платено паркиране в тези райони.

 

Режим на платено паркиране в райони от жълтата зона може да се въвеждат при констатирани проблеми с паркирането и/или с организацията на движението, голям брой нарушения на Закона за движение по пътищата и по предложение на районните кметове, граждани, организации и други.

 

Право на специален стикер за платено паркиране имат и живущите по настоящ адрес. Те трябва да предоставят на общината договор за наем на жилище, за да им се издаде специалната винетка.

 

Хората недоволстват от застрояването в района, особено във „Възраждане” 1, и ги разбирам, но това са частни имоти и няма как да се спре строителство. От друга страна обаче това е добре, защото се облагородява районът и се осигуряват работни места”, заяви Христов. Той добави, че освен жилищни сгради в района се изгражда и нов завод за ароматизатори в Западна промишлена зона.

 

Район „Младост” ще отбележи своя празник на 10 октомври с голям концерт на откритата сцена на спортния комплекс. Участие в него ще вземат Николина Чакърдъкова и дъщеря й Мария.

 

Според Христо Христов в „Младост” живеят поне 150 хил. души, въпреки че по официални данни населението е под 100 хил. души. Преброяването догодина ще покаже точната цифра на жителите на района, припомни той.

Коментари

Новини Варна