IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
14:35 | 9 октомври 2020
Обновен: 12:49 | 23 април 2024

Спират часовете при заразен с COVID-19 ученик във Варна

Това става ясно от решение на Областния кризисен щаб във Варна

По материала работи: Слав Велев
Спират часовете при заразен с COVID-19 ученик във Варна

Директорите на училища на територията на област Варна се упълномощават да преустановяват учебните занятия в определен клас при информация за заразен с COVID-19 ученик. Те трябва незабавно да уведомят родителите и РЗИ-Варна и да предприемат мерки за извършване на дезинфекция в кратки срокове на критичните точки, съгласно алгоритъма на провеждане на дезинфекция.

 

Това става ясно от решение на Областния кризисен щаб във Варна, взето на заседание във вторник след постъпило писмо от директора на СУ "Найден Геров". В него той търси съдействие заради нарушена комуникация между институциите, липса на координация и забавяне на предприетите мерки за борба с коронавируса. Практиката до момента беше, ако родител установи, че детето му е с коронавирус, той се обажда на класния ръководител, който от своя страна информира директора, директорът уведомява регионалния инспекторат и оттам сезират РЗИ-Варна.

 

Коментари

Новини Варна