IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
07:24 | 2 януари 2014
Обновен: 23:36 | 25 април 2024

Митрополит Йоан ще се срещне с наркозависими в „Аспарухово”

Митрополит Йоан ще се срещне с наркозависими в „Аспарухово”

По материала работи: Златина Добрева
Митрополит Йоан ще се срещне с наркозависими в „Аспарухово”

Днес Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи света литургия в храма ”Свети Цар Борис І” в „Аспарухово”. Това е първото посещение на новоизбрания варненски владика в района, от който ще започнат срещите му с всички миряни, вярващи и свещенници от храмовете в града.
След светата литургия в храма, която започна в 9 часа, митрополит Йоан ще освети и изградения баптистерий, ще посети Православния център за духовно обгрижване на наркозависими „Свети мъченик Боян-Енравота”, неделното училище „Свети Климент Охридски” в двора на храма и ще се срещне с децата от единствения в България енорийски детски футболен отбор „Юнак – Аспарухово”.
В програмата на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан са включени още среща със свещениците и църковното настоятелство от храма „Св. Цар Борис І”, с кмета на район Аспарухово Йордан Николов и ръководителите на местните институции.

Коментари

Новини Варна