IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новина на деня
11:42 | 13 април 2018
Обновен: 16:27 | 23 април 2024

Пристанище Варна е затворено

Гъстата мъгла наложи ограничение за всички плавателни средства

По материала работи: Слав Велев
снимка: Пламен Гутинов

Гъстата мъгла наложи ограничение за всички плавателни средства в пристанище Варна, съобщиха от Дирекция „Ръководство на корабния трафик – Черно море”. Вятърът е умерен, вълнението на морето е 3 бала.Намалена видимост пречи на маневрите на кораби и лодки и портът ще остане затворен до вдигането на мъглата.

 

Припомняме, Дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов коментира специално за Медийна група „Черно море“, че мъглата във Варна остава поне до края на седмица и ситуацията е нормална за сезона. „Ако не се промени посоката на вятъра, мъглите ще останат. По нашите прогнози това няма да се случи до края на седмицата. Вятърът духа от изток, т.е. от морето и носи студен въздух. Затова очаквайте мъгла и през уикенда“, категоричен беше за Медийна група „Черно море“ метеорологът.

 

От варненското подразделение на НИМХ уточниха, че в момента се осъществява явлението "инверсия", което е специфично за сезона. Над морето въздухът е по-студен, докато над сушата се затопля по-бързо. Това води до мъгли. За неделя и понеделник (15 и 16 април) прогнозите са за по-силен вятър (отново с посока от изток), който ще позволи мъглата да се задържи по-кратко. В началото на новата седмица отново ще правят прогнози за времето.

 

 

Четете още: Варненската мъгла се отразява най-вече на майките с деца

 

Коментари

Новини Варна