Варна 16°
fallback
Новина на деня
18:27 | 17 август 2017
Обновен: 11:06 | 30 април 2024

Ван се вряза в множество на бул. „Рамблас“ в Барселона, съобщават за 13 убити (ОБНОВЕНА)

Двама въоръжени са се скрили в ресторант

По материала работи: Деян Михайлов

 

Ван се вряза в множество на бул. „Рамблас“ в Барселона, няколко души са ранени, съобщи Би Би Си. CNN съобщава, че ранените са поне поне 8 души вече са хоспитализирани.Съобщава се за двама въоръжени, които са се скрили в ресторант. Полицията съобщи че има 13 убити. 

Полицията откри вторият издирван миниван, който според полицията е свързан с терористичната атака на площад "Каталуния" в Барселона.

Поне 56 ранени са приети в болниците на Барселона след атентата

Става въпрос за бял миниван, марка "Фиат", с регистрационен номер 7086JWD, който взет под наем от фирма. 

 

От любителски кадри се виждат окървавени и ранени хора да лежат на тротоара. Източници от властите съобщават за телевизия А Бе Се, че се очаква ранените да са трима или четирима.

Не е ясно и дали става дума за пътен инцидент или за терористично нападение по модел, който бе приложен от ислямисти във Франция, Германия, Великобритания и Швеция.

Аварийните служби на Каталуня призоваха населението да избягва района на площад "Каталуня", както и да се затворят метростанциите и жп гарите в непосредствена близост.

Районът е отцепен от полицията, на място пристигат екипи на спешна помощ. Полицията е наредила на местните жители, на собствениците и клиентите на магазини и ресторанти, да не излизат от от обектите. Десетки клиенти са затворени в заведенията, много от тях силно уплашени, разказват свидетели пред "Вангуардия".

Някои заведения още преди инструкциите на полицията са затворили заедно с гостите си, виждайки пристигането на няколко полицейски коли и линейки и бягащи уплашени хора.

 

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback