IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Други
11:16 | 1 януари 2014
Обновен: 17:12 | 23 април 2024

Путин кацна във Волгоград

Путин кацна във Волгоград

По материала работи: Златина Добрева
Путин кацна във Волгоград

В първите часове на новата 2014 година президентът на Русия Владимир Путин кацна във Волгоград, който през последните дни на два пъти стана арена на атентати, при които загинаха 34 души, а десетки бяха ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Той ще посети болница и ще проведе заседание на щаба, ръководещ антитероростичната операция в района.

Във Волгоград Путин прелетя от разположения в  Далечния изток - Хабаровск, където посрещна новата година.

Визитата е отговор на критиките, че Кремъл запазва странно мълчание около атентатите.

Заедно с държавния глава в града са здравният министър Вероника Скворцова, ръководителят на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Александър Бортников, вътрешният министър Владимир Колоколцев и губернатора на областта Сергей Боженов.

„Духът ни е силен. Нищо не може да ни сломи", заявили ранените по време на срещата си с Путин в болницата. Той се е поинтересувал какво допълнително може да се направи за пострадалите. Част от ранените бяха прехвърлени за лечение в Москва.

„Низостта на престъпленията, които бяха извършени тук, във Волгоград, не се нуждаят от допълнителни коментари. Както и да мотивират своите действия престъпниците, няма никакво оправдание за извършените престъпления против граждани и специално жени и деца", заяви президентът по време на съвещанието в града по въпросите на сигурността. Путин поиска да се обърне специално внимание за сигурността на жените и децата.

Междувременно той посети мястото на взривения тролейбус, където постави букет цветя.

Коментари

Новини Варна