Съвет на деня: Как се варят раци?

Има много различни начини за приготвяне на вкусни ястия

Съвет на деня: Как се варят раци?

Има много различни начини за приготвяне на вкусни ястия с раци. Раците са перфектно мезе за бира. Най-лесният начин да ги приготвите е да ги сварите във вряща вода с добавка на черен пипер на зърна, сол и копър.


Раците се варят на силен огън около половин час. Те са готови, когато станат ярко червени. Копърът дава допълнителен аромат на раците, той се използва във вид на семена или корени.


За допълнителен аромат се добавят във водата глава лук, разрязана на две, листа от плодни дръвчета – вишна или ябълка.


Раци могат да се варят и в бира. Готовите раци имат много специфичен вкус. Раците са варят по традиционния начин, но в тенджерата се налива вода и бира в равни пропорции.


Много вкусни стават и раците, сварени в сок от кисели краставички.

 

gotvach.bg

Новини

Коментари

Други
Водещи новини
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата