IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
ВИК
16:15 | 25 април 2023
Обновен: 14:28 | 29 април 2024

Нова ВиК авария бави пускането на водата до Паметника

Вижте кои райони на Варна са "на сухо" днес

По материала работи: Слав Велев
Нова ВиК авария бави пускането на водата до Паметника

Нова ВиК авария бави пускането на водата по подменената тръба до Паметника. Възстановяването на водоподаването по магистралния водопровод, който се спука на 18 април и предизвика истинско наводнение, се отлага с няколко дни, съобщиха от ВиК дружеството.

Тестването на трасето трябваше да бъде в началото на тази седмица. Авариралият участък от тръбата е подменен, но провеждането на проби и пренасочването на водата от старото алтернативно трасе в крайна сметка ще почака. Причината е нова авария под Терапията. Тя няма общо със случилото се в „Бриз“ и засяга съвсем друг водопровод, обясняват от дружеството.

Установени са две пробойни по отстраняването, на който вече се работи. Ако тръбата в „Бриз“ бъде тествана преди решаването на проблема под Терапията, има риск магистралният водопровод отново да се спука.

Без вода във Варна днес са:

ЕТР Варна/Аксаково

до около 18.00ч абонатите на Цветния квартал на гр. Аксаково;

 

ЕТР Варна/Изгрев

От 14.30ч до около 18.00ч абонатите на Вилната  зона на кв. Виница;

ЕТР Варна/Център

От 14.00ч до около 16.30 ч. абонатите в карето:  ул. "Дрин",ул. "Д-р Пискюлиев", ул. "Бенковски" и ул."Кракра"

ЕТР Варна/Изток

 

От 11.30ч до около 17-30ч абонатите на част от Цветния квартал, част от кв. Левски, част от кв. Чайка, р-на на Паметника и р-на  на хотели "Бриз".

Коментари

Новини Варна