IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
ВИК
16:30 | 29 юни 2023
Обновен: 10:24 | 28 април 2024

Добрата новина: Водата във Варна няма да поскъпва това лято

Вече е подменен с метални тръби 160-метровия участък на авариралия през април водопровод в района на "Почивка"

По материала работи: Слав Велев
Добрата новина: Водата във Варна няма да поскъпва това лято

Сградата на ВиК-Варна: Снимка Черно море/АРХИВ

Водата във Варна няма да поскъпва това лято - каза директорът на водоснабдителното дружество Веселин Русев. Загубите на вода в региона достигат до 60 процента, като най-проблемни са тръбите в селата. Затова през лятото в областта ще има населени места, където хората ще са на воден режим.

Инж. Русев съобщи, че през 2022 г. в сравнение с 2021 г. дружеството е увеличило приходите си с 21% и те са били над 69,7 милиона лева. Към момента ВиК-Варна няма задължения, като основните причини са по-добрата събираемост и увеличения брой абонати. Веселин Русев представи обектите, по които се работи в момента, и които предизвикват недоволството на част от варненци заради създадените затруднения, предаде БНТ.

Стана ясно, че вече е подменен с метални тръби 160-метровия участък на авариралия през април водопровод в района на "Почивка" и до две седмици съоръжението ще бъде пуснато. Обследва се останалата част от водопровода.

Дружеството има желание да подмени стъклопласта с метални тръби по цялото трасе от 3 километра, ще бъде направен проект и ще се търси финансиране. Изградена е и километър и половина от канализацията по пътя за "Виница", като асфалтирането е ангажимент на Община Варна.

Коментари

Виктор ( преди 9 месеца )
rate down comment 0 rate up comment 0
Madurko ( преди 9 месеца )
А мога ли да спра да я плащам , както не плащам данък сгради и такса смет и да ви еб@ м***йката?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна