IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Енерго
11:30 | 18 февруари 2022
Обновен: 22:34 | 19 април 2024

В "Ракитника" се радват на нова ел. мрежа

ЕРП Север завърши проект на стойност 180 000 лева във варненската местност

По материала работи: Слав Велев
В "Ракитника" се радват на нова ел. мрежа

Снимка: ЕРП Север

ЕРП Север инвестира 180 000 лева в новоизградена мрежа ниско напрежение в селищно образувание Ракитника, намиращо се на 4 км южно от варненския квартал Галата. По проекта са вложени 5300 метра усукан изолиран проводник за въздушна мрежа с устойчиви характеристики при неблагоприятни метеорологични условия, 1350 метра подземни силови кабели ниско напрежение, 100 броя стълбове, както и прилежащи съоръжения, включително електромерни табла.

Обектът е стартиран през месец май 2021 г. и към момента е технически завършен. Над 250 клиенти в местност Ракитника ще имат качествено и сигурно електрозахранване вследствие изграждането на новата мрежа. Проектът е част от инвестиционната програма на ЕРП Север и е в съответствие с актуалната политика на дружеството за подкрепа на крайградските райони. В условията на пандемия те са все по-гъсто населени и са предпочитани за живеене при дистанционен режим на работа и обучение.

По време на строително-монтажните дейности е необходимо осигуряване на безопасна среда за работата на електромонтьорите, което е свързано с временни изключвания на електрозахранването на клиентите, за което дружеството се извинява и се надява на разбиране.

Коментари

Деян Тенев ( преди 2 години )
Тоза статия явно е платена, но няма покритие с действителността. За справки 0884 198 272.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Деян Тенев ( преди 2 години )
Днес 18.02.22г. Енерго Про, ми отказаха присъединяване на жил. сграда с акт.16 в Ракитника, защото мрежата не е изградена. Въпреки, че имам ток от две години. Може би защото не е изгодно на Енерго Про да ме прехвърлят от последна инстанция на регулиран пазар!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна