IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Пътна обстановка
10:20 | 31 март 2021
Обновен: 09:51 | 16 април 2024

Рампата от "Москов" към "Хемус" е напълно готова. Кога ли ще я пуснат?

В последните дни по обекта се работеше усилено, включително и в почивните дни

По материала работи: Слав Велев
Рампата от "Москов" към "Хемус" е напълно готова. Кога ли ще я пуснат?

Снимка: Фейсбук

Рампата от ул. „Атанас Москов“ към АМ „Хемус“ във Варна вече е напълно готова, при това месеци преди срока за изпълнение. Положена е асфалтовата настилка, изградени са тротоари, канавки, сложени са пътни знаци, а върху асфалта е положена пътната маркировка.

В последните дни по обекта се работеше усилено, включително и в почивните дни, и всички факти говорят, че рампата ще бъде открита скоро. От Областното пътно управление във Варна потвърдиха, че пътният участък е готов, но уточниха, че движението ще бъде пуснато след решение на Община Варна, тъй като това е техен проект.

Изграждането на пътната рампа към магистралата бе един от 20-те проекта, които кметът на Община Варна, Иван Портних заяви, че ще изпълни през 2020 година. Срокът бе 15 декември, 2020 г., но по-късно той бе удължен от Агенция пътна инфраструктура до 31 юли т. г. Строителите на обекта обаче се постараха да го завършат 4 месеца по-рано.

Рампата осигурява удобен излаз към АМ „Хемус“ и връзка с „пробива“ на бул. "Сливница". Идеята е да доведе до сериозно разтоварване на трафика в района на кръстовището на бул. „Вл. Варненчик“ при Двете кули. Съоръжението е с обща дължина около 200 метра и е огледален образ на вече изградената Южна рампа за слизане от АМ „Хемус“ на бул. „Атанас Москов“.

Новата рампа обаче позволява двустранно движение със слизане и качване на магистралата. Габаритът на платното е 7 метра, с двустранно изградени тротоари по 1,50 м. Поради очакваното натоварване, конструкцията на настилката е оразмерена за тежко движение, съобщиха от Община Варна.

През 2018 г. беше направен пробивът на бул. „Сливница“ - от бул. „Ян Хунияди“ до ул. „Атанас Москов“. Отсечката е с две платна с по две ленти, а дължината е 536 метра. Стойността на проекта бе 7 746 000 лв, от които 4 500 000 лв. бяха отпуснати от правителството, а останалата част - съфинансирана от Община Варна.

 

Коментари

варненец ( преди 3 години )
Пропуснах да попитам какво става с пробива по ул. "Рачински"?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
варненец ( преди 3 години )
Защо "Атанас Москов" се води улица, а не булевард, след като е с четири ленти? Същото се отнася и за "Царевец" и "Девня".
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна