IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Пътна обстановка
16:00 | 15 април 2021
Обновен: 18:22 | 23 април 2024

Приключи ремонтът на пътя между Виница и к.к. "Св. Св. Константин и Елена"

Обслужването на линия 31 А ще бъде възстановено в неделя, 18 април

По материала работи: Слав Велев
Приключи ремонтът на пътя между Виница и к.к. "Св. Св. Константин и Елена"

Снимка: Иван Барбов/Радио Варна

Приключи ремонтът на пътя, свързващ квартал "Виница" и к.к. "Св. Св. Константин и Елена". Той беше затворен от 7 април заради изграждане на уличен водопровод и битова канализация.

Въпреки че крайният срок беше 17 април, водопроводът вече е изграден. Положен е и асфалт. Автомобилите вече преминават от там. Все още обаче, не са премахнати някои от предупредителните знаци, най-вече в центъра на Виница. Това обърква хората. Заради този ремонт, бяха преустановени курсовете по автобусна линия 31А, а за живеещите в района беше осигурен безплатен превоз с микробус. За Радио Варна, директорът на "Градски транспорт" инж. Злати Златев каза, че е разбрал за приключването на ремонта буквално преди няколко часа.

Обслужването на линия 31 А ще бъде възстановено в неделя, 18 април. Дотогава, безплатният микробус ще продължи да вози пътниците в района.

Приключването на ремонта на водопровода на улица „30-та” облекчи до известна степен трафика и в двете посоки по пътя за Златни пясъци. Затварянето на пътя между Виница и к.к. „Св. Св. Константин и Елена” наложи като алтернативен маршрут отсечката между Горна и Долна Трака.

Продължава ремонтът на асфалтовата настилка в платното в посока Златни пясъци. Автомобилите се пренасочват двупосочно в платното за Варна. Задръствания се образуват най-вече в пиковите часове - рано сутрин и в късния следобед. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Граждани сигнализират, че някои шофьори не спазват пътните знаци и извършват нарушения за да минат по-бързо през задръстванията. Това създава опасност за останалите участници в движението. Ремонтните дейности по пътя за Златни пясъци ще продължат до края на май.

 

Коментари

Новини Варна