IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Пътна обстановка
08:40 | 22 май 2021
Обновен: 22:35 | 25 април 2024

Голямото пътуване за 24 май започна

Софиянци задръстиха границата с Гърция

По материала работи: Слав Велев
Голямото пътуване за 24 май започна

Натоварен трафик по пътищата в цялата страната заради почивните дни около 24 май. Още вчера хиляди българи тръгнаха на път за трите почивни дни. Засилен беше трафикът в страната, най-вече към родното Черноморие. Заради ремонт на магистрала „Тракия” колони от автомобили се образуваха в посока Бургас. Натоварени бяха и пътищата към Гърция.

И днес на ГКПП „Кулата” се е образувала колона от коли. На границата се чака около час. Причините за чакането се крият в стриктния контрол, който гръцките власти правят – произволно се правят тестове за коронавирус, пътуващите трябва да носят и редица документи, които да гарантират, че са преминали заболяването или че са ваксинирани.

Допълнително затруднение на трафика се очаква и заради нова акция на пътя. Униформените в цялата страна следят дали шофьорите сядат зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

Повишено е вниманието и към абитуриентите и техните водачи – включително дали са правоспособни и дали спазват правилата за движение.

Акцент е поставен и върху пешеходците, които по празници често създават предпоставки за инциденти, допълват униформените.

Коментари

Новини Варна