IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Пътна обстановка
09:40 | 22 юни 2021
Обновен: 00:25 | 18 април 2024

Вълните по "Тракия" още месец на ремонт. До 30 юли кошмари към морето

Удължиха срока

По материала работи: Слав Велев
Вълните по "Тракия" още месец на ремонт. До 30 юли кошмари към морето

Ремонтът на вълнистия асфалт в двете платна на автомагистрала "Тракия" в участъка от км 184+740 до км 208+181 ще продължи до 30 юли т.г., а не до 30 юни, какъвто беше първоначалният краен срок за възстановителните работи. Това стана ясно от заповед на Агенция "Пътна инфраструктура" от 18 юни т.г. Агенцията определя тази своя заповед като "наложителна и неотложна".

Една от причините за забавянето е и некачественият ремонт, който констратира намясто при своя проверка новият шеф на агенцията Апостол Минчев и необходимостта от ремонт на ремонта. Първоначално срокът за края на възстановителните работи беше 30 юни и очакванията бяха желаещите да почиват на българското Черноморие да не бъдат затруднени при пътуването си към морето със задръстванията по стария път между Чирпан и Стара Загора през село Ракитница и околовръстния път на областния град. От новата заповед стана ясно, че тази схема на движение остава до 30 юли. До тогава се запазва и въведената временна организация на движението при пътен възел Стара Загора - квартал "Кольо Ганчев" и пресичането на Околовръстния път на града. Това се казва в съобщения на общинския пресцентър от днес, 21 юни. Движещите се по път I-5 /направлението АМ "Тракия" - София/ остават с предимство, а транспортните потоци по път II-66 са с второстепенно направление.

 

Коментари

Новини Варна