IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Пътна обстановка
12:15 | 19 април 2022
Обновен: 08:11 | 19 април 2024

Сряда и четвъртък 4 блокирани отсечки от гневни пътищари. Кои са?

Работниците на "Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен отново излизат на протест

По материала работи: Слав Велев
Сряда и четвъртък 4 блокирани отсечки от гневни пътищари. Кои са?

Карта на протестните действия

Работниците на "Автомагистрали - Черно море" АД - Шумен отново излизат на протест в два поредни дни - сряда и четвъртък, и ще блокират четири възлови пътя. От 11,30 до 14 часа в двата дни протестиращите срещу държавното безхаберие ще застанат на пътен възел "Белокопитово" от магистрала "Хемус", ще затворят и Ришкия проход, до село Ивански, също и Айтоския проход, на разклона на село Вресово, излизат и преди град Велики Преслав, на кръстовището на път I-7 с път II -74.

Причината са неразплатените близо 28 млн.лв. от държавата за вече извършен ремонт на магистрала "Тракия". "В продължение на една година сме принудени да защитаваме своите работни места чрез синдикални действия, включително и протести. Ние заложници на политически игри и пазарлъци няма да ставаме!Нашето достойнство не е за политическа употреба!", обясняват работниците.

Те не са получавали заплати за февруари и март. "Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане", категорични са от "Автомагистрали-Черно море".

Коментари

Новини Варна