IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Пътна обстановка
17:00 | 23 декември 2022
Обновен: 04:09 | 19 април 2024

Голямото пътуване започна, трафикът е засилен в цяла България

Всички билети за регулярните автобуси, тръгващи от Централна гара в София, са изкупени

По материала работи: Слав Велев
Голямото пътуване започна, трафикът е засилен в цяла България

Снимката е илюстративна/БГНЕС/АРХИВ

Засилен трафик се наблюдава в последния работен преди серията от почивни дни по коледните и новогодишните празници. Всички билети за регулярните автобуси, тръгващи от Централна гара в София, са изкупени - около 150 автобуса дневно. 

"Освен регулярните автобуси, към момента са заявени още 50 извънредни за днес следобед и утре. Спрямо миналата година ще осъществим по-малко извънредни курсове. Ако се наложи, допълнителни автобуси ще има и по Нова година", заяви за Bulgaria ON AIR изпълнителният директор на Централна автогара-София Иван Мирославов.

Натоварено е движението и на ЖП гарата. От БДЖ са отпуснали 13 100 допълнителни места за празничните дни. За целта към влаковите композиции ще бъдат добавени още вагони. 

Трафикът по основните пътни артерии също е сериозен. АМ "Струма" и "Тракия" са сред най-натоварените, заради което от полицията призовават водачите да шофират с повишено внимание. Стотици камери също вече са на пътя и ще следят за превишаване на скоростта и дрогирани шофьори.

Коментари

Новини Варна