IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
12:20 | 23 декември 2022
Обновен: 15:24 | 1 май 2024

Засилено е полицейското присъствие във Варна за празниците

Катаджиите излизат на пътя, а полицаи тръгват по молове и заведения

По материала работи: Слав Велев
Засилено е полицейското присъствие във Варна за празниците

Снимката е илюстративна/Черно море/АРХИВ

По повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници, свързаните с тях почивни дни, зимния туристически сезон и зимната ученическа ваканция, Областна дирекция на МВР Варна е предприела необходимите мерки за спокойното им протичане.

Създадена е необходимата организация за засилено полицейско присъствие, както и са организирани срещи със служители, осъществяващи частна охранителна дейност в места, където се очаква да се провеждат празнични мероприятия, с цел подобряване на бдителността и пропускателния режим в охраняваните от тях обекти.

Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите на автогари, жп гари, търговски центрове, базари, църковни храмове и други места с масово струпване на хора. Там ще се осъществява патрулиране, включително с дълго, автоматично оръжие.

По време на всички Новогодишни концерти и празнични мероприятия, свързани с отбелязване настъпването на новата година, ще има засилено полицейско присъствие.

Създадена е необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен пътникопоток преди, по време и след празничните и почивни дни в периода 23, 24, 28 и 30.12.2022 г., 01.01.2023 г. и на 02.01.2023 г. В тези дни е създадена организация за максимален брой полицейски екипи по направление от и към големите населени места. Дейността на полицейските служители ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, както и към контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни водачи. Ще бъдат проведени специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.

Извършват се ежедневни проверки и на търговски обекти, питейни, нощни и увеселителни заведения, складови бази, борси, тържища и пазари съвместно с други компетентни държавни органи.

Коментари

Чичо Яни ( преди 1 година )
Пълни глупости. Кьораво ченге няма, освен на офицерския и басейна да сърфират мобилните си телефони, докато заплатите вървят.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна