IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Пътна обстановка
10:30 | 12 януари 2023
Обновен: 19:05 | 1 май 2024

Пътни експерти сигнализират за незаконно изградена ТОЛ-система

Всички заснети на Божурище, могат да оспорват санкциите си в съда

По материала работи: Слав Велев
Пътни експерти сигнализират за незаконно изградена ТОЛ-система

Изгоряха много хора от Божурище и Пролеша и Костинброд, жалват се потребители/Снимка: "Божурище - градът и хората"/Фейсбук

Пътни експерти от "Института за пътна безопасност" сигнализират за незаконно изградена ТОЛ-система. Юридическият екип на организацията завежда стотици дела за незаконно наложените глоби от ТОЛ системата.

"На 09.01.2023 година получихме писмо с изх. № СФ22-2174 от Регионалната дирекция за национален строителен контрол – София-област, в което се посочва, че при прегледа на издадените от МРРБ разрешения за строеж на изградената на републикански път I-8, гр. Божурище, стационарна контролна единица за електронно събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние няма разрешително за строеж. Това означава, че поставените камери на ТОЛ-системата са върху незаконно изградено съоръжение. Наложените за десетки милиони левове глоби могат да бъдат оспорени в съда", коментират от Института.

Експертите многократно в свои доклади са предупреждавали, че ТОЛ системата не функционира в обществен интерес. Включително и при среща с министъра на регионалното развитие през месец август 2022 г. , който също е предупреден за проблемите, които генерира ТОЛ системата.

"Внимание към всички приятели охранителните камери вече са свързани с винетките, така че ако си мислите че камерите на Божурище не снимат за винетка жестоко се лъжете... изгоряха много хора от Божурище и Пролеша и Костинброд. Имайте ПРЕДВИД, че до пет месеца няма да ви дойдат ЧЕСТИТКИТЕ, а вие може да навъртите много такива преминавания за месеци наред таксуват се всеки ден по 70 лв.!". Това предупреждение е публикувано в групата "Божурище - градът и хората" във Фейсбук точно преди година на 13 януари.

Коментари

Анонимен ( преди 1 година )
Не може някакви селяни да се мислят за софиянци и да карат без винетки.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна