IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Пътна обстановка
14:40 | 5 март 2023
Обновен: 04:33 | 19 април 2024

Голямото прибиране: Засилен трафик в цялата страна

Проблеми има на пътен възел Симитли по главен път Е-79

По материала работи: Слав Велев
Голямото прибиране: Засилен трафик в цялата страна

В последния от поредицата почивни дни за националния празник 3-ти март, в цялата страна се очаква засилен трафик. По традиция най-интензивно е движението по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и по международния път за Гърция Е-79, предаде БНТ.

Изключително засилен е трафикът на пътен възел Симитли по главен път Е-79, където се събира потока от автомобили, които се прибират от Гърция и Сандански от една страна, и тези, които пътуват от Банско.

За празничните дни по данни на туроператори хотелите са били пълни на 100%. Масово почиващите освобождават хотелските стаи около обяд и затова се очаква в следобедните часове трафикът да се засили още.

Засилено е и полицейското присъствие по пътищата на страната. Пътните полицаи продължават да извършват проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и за шофьори, които карат без книжки.

По данни на МВР от вчера само за един ден са установени 29 водачи, седнали зад волана пияни, а 17 са дали положителен тест за наркотици.

Коментари

Новини Варна