IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Пътна обстановка
10:20 | 27 ноември 2023
Обновен: 06:14 | 29 април 2024

Участък от пътя София-Варна не се вижда от сняг

Търново-Русе е блокиран, автобус с деца и десетки автомобили са закъсали в Разградско

По материала работи: Слав Велев
Участък от пътя София-Варна не се вижда от сняг

Снимка: Фейсбук

Участък от главния път Варна-София, след Ново село, е сериозно заснежен. За това сигнализират шофьори в социалните мрежи. Много от водачите са изненадани от състоянието на платното предвид, че пътят все пак е главен, пише GlasNews.

Междувременно много шофьори сигнализират за блокада на пътя Велико Търново-Русе.

"Тировете са почти до Килифарево. Пътувах 1ч 40 мин. до Велико Търново. Безобразие!", отбелязва Мариана Славчева.

"Пробвах се, но не става. Въобще, ако не ви се налага не тръгвайте. Аз стигнах само до тунелите и обратно", добавя Юлиан Й.

"Велико Търново посока Русе е пълен блокаж, колоната е до Румяна Хинкова!", уточнява водач на камион.

Въпреки сведенията на шофьорите, 20 минути по-късно от Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че движението е въстановено.

"Възстановено е движението на път I-5 Русе - Велико Търново за всички автомобили.", посочиха от АПИ.

Припомняме, че 10 автобуса с 500 пътници бяха блокирани цяла нощ блокирани край Поликраище.

Затруднено е и движението в района на Присовски завои край Велико Търново, както и на входа на кв. „Чолаковци“, поради завъртени автомобили.Това съобщиха от Областната дирекция на полицията в старата столица.

На място има екипи на полицията, пожарната и Областно пътно управление, които работят по изтеглянето им. На терен е и директорът на Областната дирекция на полицията във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.

От полицията призовават да се шофира внимателно, предвид продължаващата зимна обстановка по пътищата във Великотърновска област.

Десетки автомобили са закъсали в Разградско заради тежката зимна обстановка.

„На 3 километра от изхода на Разград в посока Търговище има колона от блокирани автомобили. Има и автобус с деца, които ще бъдат извозени“, каза пред БТВ комисар Емилиян Станев, директор на пожарната в Бургас.

„В 03:50 часа е постъпила информация за произшествието. Правят се опити за освобождаване на пътя. Има два закъсали снегорина, а друг се опитва да почисти пътя. Пострадалите се извозват с верижна техника и са настанявани на безопасно място. Двама румънски граждани са в пожарната в Разград“, добави той.

„Доколкото ми е известно, колите са тръгнали след снегорина, като се е образувала колона. Снегоринът закъсва, а те остават в капан. В момента текат спасителни дейности. Достигнали сме до децата“, допълни Станев.

В Разградско зимната обстановка остава усложнена. Затворени за движение са все още всички пътища в областта. Сутринта е получен сигнал за закъсал тежкотоварен автомобил край Цар Калоян. Към момента на терен работят над 20 снегопочистващи машини.

Населените места в седемте общини в областта, без електричество са още много. Екипите на електроразпределителното дружество работят и поетапно отстраняват авариите.

Днес е неучебен ден за училищата в седемте общини в областта. Заради обявеното бедствено положение там е възможно да не се учи и във вторник, но това ще се реши на заседанията на съответните кризисни щабове, уточниха от Регионалното управление на образованието, предаде БТА.

Коментари

petrova_e ( преди 4 месеца )
НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕГА И В БЪДЕЩЕ , ИМ ТРЯБВАТ НЕГРАМОТНИ ПРОСТИ ХОРА....СЕГА , ВСЕ ОЩЕ ИМА ТАКИВА КОИТО , ИМ ВАДЯТ "КИРЛИВИТЕ РИЗИ".....ТОВА НИ Е "СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ" .....РОБИЯ !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна