IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Пътна обстановка
15:20 | 6 май 2024
Обновен: 09:19 | 19 май 2024

Засилен трафик по пътищата в цялата страна

Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове

По материала работи: Слав Велев
Засилен трафик по пътищата в цялата страна

Кадър: NOVA

Засилен трафик към София и другите големи градове в последния от серията почивни дни. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците.

Най-натоварени са маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция. В района на Симитли в понеделник по обед се образува задръстване.

И днес ще има промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

Огромна тапа се е образувала и на АМ "Тракия" в посока София. Задръстването е в района на Пазарджик, около 90-и километър. Автомобилите се движат изключително бавно по аутобана.

Близките до България държави са били най-предпочитани от нашите сънародници, решили да посрещнат Великденските празници в чужбина.  Това каза за Радио Варна Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите агенти. 

Най-много българи е имало на Великден в Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония, а програмите са били запълнени още в средата на април.

"В Турция има много места, които са свързани с християнството. Най-често нашите сънародници пътуват до южната ни съседка с цел да се запознаят с културно-историческото наследство. Сериозен интерес предизвикват Истанбул, Егейска Турция, района на Ефес, Горна Месопотамия и други", обясни Юлиан Бонев пред Радио Варна.

От по-далечните дестинации, най-привлекателни за българите са били Италия, Тунис и Египет. Много пътувания е имало и към Франция и Германия. В България най-много екскурзии е имало до морските ни курорти, както и до Родопите.

Юлиан Бонев коментира и засилените проверки по границите за нелегални пътувания и порочни практики при организирането им. По думите му, туроператорския бранш приветства тези проверки, но продължава да настоява за създаването на турсистическа полиция.

Според Бонев, проверките имат възпиращ ефект и нелегално организираните пътувания и екскурзии в чужбина са намалели. Във вътрешния туризъм обаче нелегалните пътувания са около 50% и според него, точно там трябва да се насочат усилията на институциите.

Коментари

didier93 ( преди 1 седмица )
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93 @gmail.com Имейл: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна