Варна 12°
fallback
Икономика
15:09 | 28 ноември 2017
Обновен: 08:29 | 18 май 2024

МВР дава четвърт милион за санирането на Областната дирекция във Варна

Осигурените евросредства са достатъчни за задължителните мерки по енергоспестяване, както и за конструктивно осигуряване на достъпна среда и укрепване

По материала работи: Борис Проданов

МВР ще подсигури още над четвърт милион лева за саниране на сградата във Варна на Областната дирекция на Министерството във вътрешните работи. На заседание на постоянната комисия „Собственост и стопанство“ се разбра, че ремонтът на управлението (на ул. „Цар Калоян“ 2) е част проект от ОП „Региони в растеж 2014 – 2020“ с предвидена безвъзмездна европейска помощ. Тя обаче е достатъчна само за задължителните мерки по енергоспестяване, както и за конструктивно осигуряване на достъпна среда и укрепване.

 

Допълнителните дейности по ремонта на сградата не се финансират и затова МВР ще предостави средства. По проекта водеща страна е община Варна. Партньори са министерството, както и ДА „Технически операции“. Те имат и правата върху собственост.

 

Трите страни сключиха в началото на годината споразумение за партньорство, което да реализира проекта. Затова и общинските съветници от постоянната комисия одобриха промяна в предварителния меморандум, която позволява да се впише и новото задължение на МВР в размер на 250 500 лв.

 

С финиширането на строително-монтажните дейности ще позволят постигане на високо равнище на енергийна ефективност в ремонтираната сграда на Областната дирекция на МВР. Ще се намали допълнително разходът на енергия, създадени ще бъдат и по-добри условия за труд.

 

Още по темата: Създават индустриално технологичен парк във Варна

Автор на статията:
Борис Проданов
0 коментара
fallback
fallback