IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
15:09 | 28 ноември 2017
Обновен: 14:41 | 30 април 2024

МВР дава четвърт милион за санирането на Областната дирекция във Варна

Осигурените евросредства са достатъчни за задължителните мерки по енергоспестяване, както и за конструктивно осигуряване на достъпна среда и укрепване

По материала работи: Борис Проданов
МВР дава четвърт милион за санирането на Областната дирекция във Варна

МВР ще подсигури още над четвърт милион лева за саниране на сградата във Варна на Областната дирекция на Министерството във вътрешните работи. На заседание на постоянната комисия „Собственост и стопанство“ се разбра, че ремонтът на управлението (на ул. „Цар Калоян“ 2) е част проект от ОП „Региони в растеж 2014 – 2020“ с предвидена безвъзмездна европейска помощ. Тя обаче е достатъчна само за задължителните мерки по енергоспестяване, както и за конструктивно осигуряване на достъпна среда и укрепване.

 

Допълнителните дейности по ремонта на сградата не се финансират и затова МВР ще предостави средства. По проекта водеща страна е община Варна. Партньори са министерството, както и ДА „Технически операции“. Те имат и правата върху собственост.

 

Трите страни сключиха в началото на годината споразумение за партньорство, което да реализира проекта. Затова и общинските съветници от постоянната комисия одобриха промяна в предварителния меморандум, която позволява да се впише и новото задължение на МВР в размер на 250 500 лв.

 

С финиширането на строително-монтажните дейности ще позволят постигане на високо равнище на енергийна ефективност в ремонтираната сграда на Областната дирекция на МВР. Ще се намали допълнително разходът на енергия, създадени ще бъдат и по-добри условия за труд.

 

Още по темата: Създават индустриално технологичен парк във Варна

Коментари

Новини Варна