IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Икономика
17:01 | 3 август 2018
Обновен: 16:44 | 16 май 2024

Магистрати от Китай гостуваха на Районен съд – Варна

В шестчленната група имаше представители на различни съдебни институции от провинция Ляонинв

По материала работи: Пламен Янков
Магистрати от Китай гостуваха на Районен съд – Варна

Шестчленната група от представители на различни съдебни институции от провинция Ляонинв северозточен Китай се срещнаха и разговаряха с административния ръководител на Районен съд – Варна Eрна Якова, заместник-председателя Десислава Жекова и съдии. Гостите са на визита у нас по линия на международния правно-информационен обмен.

 

 

Китайските магистрати разговаряха с колегите си по въпроси от областта на наказателното, семейното и гражданско право, като засегнаха теми, свързани със защитата на праваи на интелектуална собственост. Беше обменена информация за структурата на съдилищата в Република България и организацията на работа на съдебните органи в Китайската народна република. Чуждестранните гости се запознаха с кратка презентация за дейността на Районен съд – Варна, за успешно работещия вече трета година Център за медиация към съдебния район, както и с опита и механизмите на организация на специализираните съдебни състави в провеждането на т.нар. „щадящи изслушвания“ в сферата на детското правосъдие.

 

 

Визитата включваше информационен тур-обиколка в съдебната палата с посещение в съдебна зала, деловодства и регистратура, като естетвено приключи с пожелания за градивен професионален обмен и множество снимки за спомен. 

Коментари

Новини Варна