IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
15:35 | 24 октомври 2018
Обновен: 18:23 | 1 май 2024

Наемат 89 млади висшисти по „Старт на кариерата”

Открити са 58 работни места в централни ведомства, 2 в областна администрация и 29 са в общински администрации

По материала работи: Слав Велев
Наемат  89  млади висшисти по „Старт на кариерата”

 

До 19 октомври се приемаха документи от младежи с висше образование, желаещи да работят 9 месеца през 2019 г. в публичната администрация и да натрупат трудов стаж и професионален опит по придобитата специалност. На територията на област Варна по програма „Старт на кариерата” са разкрити общо 89 работни места, от които 58 са в централни ведомства, 2 в областна администрация и 29 са в общински администрации. Всеки имаше възможност да кандидатства едновременно за три работни места, но до две при един работодател по Програмата. За първа година заявления се приемаха и по електронен път през сайта на Агенция по заетостта.

 

До 6 ноември т.г. обобщеният списък с кандидатите за работа в централни институции, министерства, агенции, областни и общински администрации ще бъде публикуван на интернет страницата на Агенцията по заетостта и ще бъде изнесен на информационните табла на Бюрото по труда. Графиците за интервютата ще бъдат оповестени до 8 ноември 2018 г., а събеседванията ще се провеждат в периода от 12 до 23 ноември 2018 г., съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна