IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
14:22 | 21 ноември 2018
Обновен: 23:09 | 21 април 2024

Работниците и служителите от Пристанище Варна-Запад излизат на протест

От ръководството отчетоха 20% ръст на заплатите за последните 2 години

По материала работи: manager
Работниците и служителите от Пристанище Варна-Запад излизат на протест

Работниците и служителите от Пристанище Варна-Запад ще проведат протестен митинг в защита на трудовите, социалните и гражданските си права утре от 12 ч. пред административната сграда на Пристанище Варна-Запад, съобщи Varna24, позовавайки се на пристанищния синдикат към КНСБ. 

 

В същото време малко по-рано днес от Пристанището съобщиха, че с 20% е увеличено основното месечно заплащане на работещите в "Пристанище Варна“ ЕАД през последните 2 години. Считано от 1 януари догодина предстои поредно увеличение средно с около 5% за работещите над 1 500 души, както и разговори за допълнително увеличение на възнагражденията на инженерния и средния ръководен състав.

 

Пенка Илиева, председател на СО на КНСБ към СТСБ, обясни за медията ни, че високите заплати на работещите в пристанището са мит. 

 

"Колегите от пристанище Варна-Запад, докерите, не стигат повече от 900 лв. На Варна-Изток картинката е малко по-различна, там колегите получават повече, когато има разтоварване на кораби със зърно. Но като цяло заплатите ни не са по високи от 1300-1400 лв. Затова утре по време на митинга ще излезем с декларация, в която ще уточним нашите искания", каза Илиева.

Коментари

Новини Варна