IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Икономика
16:20 | 7 август 2014
Обновен: 06:45 | 15 април 2024

След фалита на туроператор Русия ни хвали, че помагаме на туристите й

След фалита на туроператор Русия ни хвали, че помагаме на туристите й

По материала работи: Ставри Таргов
След фалита на туроператор Русия ни хвали, че помагаме на туристите й

Руските власти похвалиха България, че се е справила адекватно със ситуацията след фалита на техен туроператор и сме помогнали на туристите й. Това съобщи доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Припомняме, че преди дни фалира руската туроператорска фирма „Лабиринт“. Това постави на изпитание клиентите й по света. В Бургас 200 руснаци останаха блокирани заради финансовата несъстоятелност на туроператора.
България е дадена като добър пример от руснаците за справяне с проблема. Сериозни критики са отправени към Гърция и Турция, където хотелите са отказали да настанят туристите от фалиралия туропетор, каза доц. Маринов. Този път ние се справихме на ниво и гостите не останаха разочаровани, категоричен е експертът.
Още 5 туроператорски фирми фалираха в Русия напоследък, но това няма да се отрази на туристическия сезон у нас и на бизнеса ни, смята Стоян Маринов.
Според него нашите хотелиери са си взели поука от голямата криза на руския туристически пазар от 1997 - 1998 година. Сега нашите собственици на хотели искат първо превод на парите и едва тогава настаняват гостите, уточни доц. Маринов.

Деян Михайлов

 

Коментари

Новини Варна