IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
16:26 | 18 септември 2014
Обновен: 17:45 | 24 март 2024

Стоян Маринов: Трябва да привличаме туристите с каравани

Стоян Маринов: Трябва да привличаме туристите с каравани

По материала работи: Слав Велев
Стоян Маринов: Трябва да привличаме туристите с каравани

Туристите, които идват с кемпери и каравани на почивка по Черноморието, са платежоспособни и трябва да им осигурим условия за добър престой. Това каза пред вестник „Черно море“ доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Туризъм с кемпери и каравани може да се развива на специално пригодени за това места. За съжаление не останаха много такива по Черноморието, добави експертът. Според него в страната ни няма подходящи условия за практикуване на този вид туризъм.

Когато ходим на изложения в Холандия и Дания, ние получаваме много запитвания как могат техните граждани да идват тук с кемпери. Имат огромно желание да ни посещават, смятам, че може да направим нещо по въпроса и да ги привличаме активно, категоричен е Стоян Маринов.

За да посрещнем гостите, трябва да има къмпънги, места за паркиране там. Туристите плащат по 30-40 евро на ден за престой, освен това си плащат ток, вода и различни удобства. Има „хляб“ в този вид туризъм и може да печелим от него, смята доц. Маринов.

В световен мащаб хората, които почиват с каравани и кемпери, не са никак малко. Те съставляват близо 10-15 % от общия брой на всички туристи, каза Стоян Маринов. За страната ни в момента няма такава статистика.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна