IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
11:02 | 25 август 2020
Обновен: 12:10 | 16 май 2024

В Св. св. Константин и Елена започват празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите

Гостите на курорта могат да опитат винени терапии с минерална вода, ритуали за тяло, вани с гроздови екстракти, масажи и ексфолиращи процедури с гроздови семки

По материала работи: Ставри Таргов
В Св. св. Константин и Елена започват празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите

В курорта Св. св. Константин и Елена започват Празниците на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти.

 

От днес до 5 септември туристите, които са на почивка в първия български морски курорт ще могат да разнообразят морската си и СПА ваканция с дегустация на вина – подбрана селекция от най-хубавото бяло и розе на винарски изби от Черноморието, да изпробват комбинацията от благотворното влияние на лечебната минералната вода на курорта с различни СПА и разкрасителни процедури с грозде и гроздови продукти, да научат любопитни факти от историята на най-стария български морски курорт, свързани с гроздолечението, което тук е било много популярно през 30-те години на 20-ти век.

 

И днес традициите от миналото са запазени, като модерният им вариант се практикува в много от СПА центровете към хотелите в курорта при различни терапии и разкрасителни процедури за лице и тяло.

 

Гостите на Св. св. Константин и Елена имат възможност да се почувстват като в истински СПА курорт, спечелвайки някоя от множеството награди по време на празниците.

 

Сред тях са няколко вида винени терапии с минерална вода, ритуали за тяло, вани с гроздови екстракти, масажи и ексфолиращи процедури с гроздови семки.

 

Ползата им за здравето е, че спомагат за извеждане на токсините и шлаките от тялото и за релакс на мускулите, за подобряване на имунитета и защитните функции на кожата, стимулират кръвообращението, както и синтеза на колаген.                                                         

 

3-тите празници на гроздолечението се организират с финансовата подкрепа на община Варна и със съдействието на СПА центровете на Хотел Астор Гардън, Хотел Естрея, Хотел Балнео & Азалия и термален комплекс „Аквахаус Термал & Бийч“.

 

Програма, 25 август – 5 септември

 

25 август
19:00  – Хотел „Флагман“, ресторант „Романтика“, за гостите на хотелите „Флагман“, „Адмирал“, „Маяк“ и „Фар“

 

27 август
19:00 – Хотел Естрея Резидънс, винарна „Естрея“

 

28 август
19:00 – Хотел Балнео & СПА Азалия, ресторант „Азалия“

 

31 август
19:00 – Хотел Приморски, ърбън сцена във вътрешния двор с часовниковата кула  

 

2 септември
19:00 – Хотел Астор Гардън, ресторант „Азаро“  

 

5 септември
16:00 – Аквахаус Термал & Бийч, водна зона

 

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна