IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Икономика
13:00 | 6 декември 2023
Обновен: 19:42 | 25 февруари 2024

НАП дава възможност на регистрираните по ЗДДС да изтеглят справките-декларации като файл

26 000 души във Варна могат да се възползват от улеснението

По материала работи: Ставри Таргов
НАП дава възможност на регистрираните по ЗДДС да изтеглят справките-декларации като файл

Близо 26 000 регистрирани по Закона за данъка върху добавената стойност (ЗДДС) лица в ТД на НАП Варна вече имат възможност да изтеглят като файл подадените от тях справки-декларации, заедно с дневници за покупки и продажби по чл. 124 от ЗДДС. 

Това може да се направи през Портала на електронните услуги на НАП чрез избор на функционалност „Подадени данни“  в услугата „Приемане на справка – декларация по ДДС/Приемане на VIES - декларация“.

В таблицата, която се визуализира на екрана, има списък със справки-декларации по чл. 125 от ЗДДС. При преглед на подадените данни с конкретен входящ номер чрез линковете в колона „Файлове“  могат да бъдат изтегляни подадените файлове на справка-декларация за ДДС, дневник за покупки, дневник за продажби и VIES-декларация.

Изтеглянето на файловете е възможно за справки-декларации за ДДС, VIES-декларации и отчетни регистри по ЗДДС, подадени след март 2013 г. 

Достъпът до функционалността се осъществява според Правилата за ползване на електронните административни услуги на Националната агенция за приходите (НАП), предоставяни с квалифициран електронен подпис (КЕП).     

Коментари

Новини Варна