IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
09:30 | 13 февруари 2024
Обновен: 21:32 | 26 юли 2024

От 10 часа фермери затварят пътя Варна – Бургас при местността "Харамията"

За 11 часа е обявен протест и пред Министерския съвет

По материала работи: Ставри Таргов
От 10 часа фермери затварят пътя Варна – Бургас при местността "Харамията"

И днес продължават протестите на земеделците, недоволни от постигнатото споразумение с правителството. Предвидени са блокади в над 20 точки в страната. От 10 часа ще бъде затворен пътят Варна – Бургас при местността Харамията, съобщи в публикация в социалните мрежи снощи кметът на Аврен Емануил Манолов, цитиран от радио Варна.

За 11 часа е обявен протест и пред Министерския съвет. 26-те организации, които се отцепиха и поискаха оставката на ресорния министър, обвиняват колегите им от бранша, че са водили преговорите без прозрачност и без да бъдат изпълнени исканията им.

Вчера стана ясно, че в сектора се оформя и трети фланг - около сдружение "Обединените земеделски производители", които се срещнаха със земеделския министър. Те заявиха, че се подготвя второ споразумение с властта, подчертаха, че не искат оставката на министъра и бяха категорични, че ако не им бъдат изпълнени исканията са готови и на блокада на границата с Гърция, в края на седмицата.

Коментари

Новини Варна