IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Икономика
17:07 | 13 октомври 2016
Обновен: 20:31 | 23 април 2024

Росатом разчита да получи плащанията от нас до края на годината

Страните са се договорили възможно най-бързо да положат всички необходими усилия за изпълнение на арбитражното решение

По материала работи: Борис Проданов
Росатом разчита да получи плащанията от нас до края на годината

Руската корпорация Росатом възнамерява до края на 2016 година да получи от България плащанията по съдебното решение във връзка с прекратяването от българска страна на изпълнението на проекта АЕЦ "Белене", се посочва в прессъобщение на компанията, цитирано от ТАСС.


"Държавна корпорация Росатом приветства стъпките на българската страна, насочени към създаване на необходимите условия за възможно най-бързо изпълнение на решението на Арбитражния съд по проекта АЕЦ "Белене", в частност приемането на закона за предоставяне на финансова помощ за НЕК България (Национална електрическа компания) с цел изплащане на задълженията по АЕЦ "Белене". Разчитаме паричните средства да бъдат изплатени до края на годината", се посочва в изявлението.


Страните са се договорили възможно най-бързо да положат всички необходими усилия за изпълнение на арбитражното решение във възможно най-кратки срокове.


БТА

 

Още по темата: Разходите за АЕЦ "Белене" ще набъбват с времето

Коментари

Новини Варна