IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Прогноза за времето
11:23 | 10 ноември 2017
Обновен: 16:11 | 24 юли 2024

Новата седмица ще ни напомни за наближаващата зима

Сряда вечерта и в нощта срещу четвъртък е възможно да прехвърча и сняг

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

През почивните дни времето ще остане стабилно, но още следващата седмица ще ни напомни за наближаващата зима. Преди това обаче - в следващите дна и понеделник температурите ще се повишат още и ще бъдат между 12-16 градуса.

 

В първия ден от новата седмица северно от планините градусите може да стигнат дори до 18, показват средносрочните модели на времето, представени в Дарик.
 

Във вторник обаче започва сериозна промяна на времето. Ще се формира средиземноморски циклон, който ще оказва влияние над времето в страната и на Балканския полуостров през цялата седмица. Още вторник следобед на запад и северозапад ще започнат валежи. В сряда и четвъртък времето над цялата страна ще бъде лошо, ще има и сериозни валежи.

 

Температурите до сряда ще останат сравнително високи - между 10-15 градуса. Но с преминаването на циклона през Гърция и насочването му към Турция страната ни ще попадне в неговата студена част и от северозапад и запад ще започне да нахлува студен въздух.

 

Сряда вечерта и в нощта срещу четвъртък е възможно по високите полета в Западна България да прехвърчи и сняг.
 

 

След това влошаване на времето валежи не се очертават до 25 ноември. След 19 ноември температурите през деня отново ще се повишат.

Коментари