IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
12:38 | 5 май 2019
Обновен: 11:09 | 16 април 2024

Плевнелиев за папа Франциск: Невероятен хуманист, променя света за добро

Учи ни на мъдрост и на скромност, смята той

По материала работи: Пламен Янков
Плевнелиев за папа Франциск: Невероятен хуманист, променя света за добро

"Очакванията са за историческо постижение на една историческа личност, на един свят човек. България има самочувствието и трябва оттук нататък да може да каже "Светият папа дойде тук и отправи послание за мир - държава, която е фактор на мир в региона". 


Това сподели държавният глава Росен Плевнелиев (2012 - 2017 г.) пред камерата на Bulgaria ON AIR. По думите му за папа Франциск е важен обикновеният човек и успехите му, а не рейтингът на един или друг политик.


"Ние имаме посещение от един невероятен хуманист - един папа реформатор, един световен духовен лидер, който променя света за добро и който има силата и смелостта в трудни моменти да казва нещата в прав текст", допълни Плевнелиев.


За спомените си от Ватикана той разказа в ефира на "България сутрин", че е имал късмета да бъде първият българин, който е стиснал ръката на папа Франциск и да го покани да дойде в България.


"Папа Франциск е един световен лидер, който ни учи на мъдрост и на скромност, каквито много малко други притежават. Силата на един лидер се измерва именно с общочовешките измерения", категоричен беше Плевнелиев.


Четете още:
 

Радев приветства Франциск: Призивът за мир ще отекне по целия свят!


Негово Светейшество Папа Франциск пред министър-председателя Бойко Борисов: Много сърдечно Ви благодаря за Вашата работа за мира


Юлий Москов: Франциск е папа на бедните, идва да ни даде кураж и вяра
 

Коментари

Новини Варна